Wegwerkzaamheden en afsluitingen

In de gemeente Lansingerland vinden diverse wegwerkzaamheden plaats of zijn er wegen vanwege evenementen afgesloten. Kijk voor de meest actuele situatie op de website van de gemeente Lansingerland. In verband met het coronavirus kunnen werkzaamheden worden stilgelegd.

Berkel en Rodenrijs

Westersingel: i.v.m. werkzaamheden Berkel Centrum West afgesloten.

Zuidersingel: van 2 maart t/m 24 april gedeelte Zuidersingel tot Molenweg dicht in beide richtingen. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen er wel langs.

Fietspad Vogelbuurt naar Weidevogelbuurt: t/m 1 mei 2020 dicht in beide richtingen, er wordt omleiding ingesteld.

Boezemweg: t/m 15 juni 2020 i.v.m. broedseizoen volledig afgesloten.

Bergschenhoek

Branddreef: t/m 1 mei 2020 in beide richtingen afgesloten. De nieuw aangelegde (tijdelijke) Branddreef is ook afgesloten. Verkeer richting de Terbregse Rechter Rottekade is alleen mogelijk via de Molenlaan.

B. Vethstraat: t/m 1 mei 2020 in beide richtingen afgesloten, omleidingsroute wordt aangegeven.

Fietsveiliger maken rotondes

Momenteel wordt een aantal rotondes op de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg fietsveiliger gemaakt.
De rotondes Rodenrijseweg en Berkelse Poort zijn gereed; alleen moet het rode asfalt voor het fietspad nog worden aangebracht. I.v.m. de coronamaatregelen is dit op dit moment niet mogelijk.

Rotonde Bergweg-Zuid:
Vanaf 20 april 2020 start KWS Infra met de werkzaamheden aan de rotonde bij de Bergweg-Zuid. Tot vrijdagavond 24 april zijn dit kleinschalige werkzaamheden, de rotonde blijft dan open voor alle verkeer.

Vanaf vrijdagavond 24 april is de rotonde tot maandag 11 mei afgesloten voor alle verkeer vanaf Industrieterrein Weg en Land en Bergweg-Zuid. Fietsers en wandelaars hebben wel doorgang en de BP blijft bereikbaar. Voor verkeer vanaf de N209 wordt een bypass aangelegd. De verwachting is dat de rotonde op maandag 11 mei vanaf 6.00 uur voor alle verkeer weer opengaat.
Tijdens de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute voor alle autoverkeer. Deze is aan de hand van omleidingsborden aangegeven.
Tijdens de uitvoeringsperiode kunt u actuele informatie volgen op de KWS-app.