Sabotage lantarenpaal en camera

Berkel en Rodenrijs - Vorige werd werd vanaf een oprit van een woning in Berkel en Rodenrijs het dak van een geparkeerd staande auto opengeknipt en de alarmkabel doorgeknipt. Vervolgens werd een ruitje ingeslagen en is de auto gestript. Het lijkt om een professionele bende te gaan, want de camera op de oprit bleek gesaboteerd en een aantal dagen ervoor werd al een lantarenpaal onklaar gemaakt.

De bewoner had het defect aan de lantarenpaal gemeld, maar het duurt altijd even voordat deze gerepareerd wordt. Wel het advies om alert te zijn als er plotseling een lantarenpaal voor uw woning uitgevallen is. Doe direct melding bij de gemeente via de BuitenOpOrde app.

BuitenOpOrde app

Om de app op uw mobiele telefoon of tablet te kunnen gebruiken, dient men eerst naar de meldingspagina op de website van de gemeente Lansingerland te gaan, www.lansingerland.nl. Daar is te lezen hoe de webapp BuitenOpOrde werkt.
De website herkent met welk apparaat u de pagina BuitenOpOrde bezoekt. Doet u dit met een mobiele telefoon of tablet, dan bestaat de mogelijkheid om deze pagina voortaan als een app te gebruiken. Op dat moment kunt u gebruik maken van extra mogelijkheden.
Zo kan uw locatie automatisch worden opgezocht. Hiervoor moet u eenmalig de app toestemming geven om uw locatiegegevens te gebruiken. De app zoomt daarna in op uw huidige locatie. U kunt ook zelf een locatie aangeven. Type de naam van een straat of klik op de kaart.
Gebruikt u BuitenOpOrde als app, dan kunt u foto’s maken met uw mobiele apparaat en deze meteen aan de melding toevoegen. U geeft de app dan eenmalig toestemming om gebruik te maken van de camera van uw apparaat. Gebruikt u een desktop, dan voegt u een foto toe via uw bestanden.

Melding doen

Is er iets in de openbare ruimte kapot, vies of niet in orde, dan kan een formulier, eventueel aangevuld met foto's, worden ingevuld en verzonden. De gemeente neemt uw melding vervolgens in behandeling en houdt u telefonisch of per e-mail op de hoogte van de voortgang.