Een vriendelijk onthaal voor gasten van de Zonnebloem

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 10 september werd door de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs, de jaarlijkse jeu de boules dag gehouden. Leden van de jeu de boules vereniging van TOGB zijn zo vriendelijk om elk jaar weer gasten van de Zonnebloem op hun complex te ontvangen en te begeleiden bij het spel. Het werd een mooie dag waarop het fijn was om buiten te zijn.

De gasten en de vrijwilligers genoten van de spellen. De leden van TOGB legden de spelregels uit en waar nodig werd ondersteuning gegeven. Zo werd voor mensen die slecht zien goed aangegeven op welk punt zij hun ballen moesten mikken. Het enthousiasme was groot, ook vanuit rolstoelen werd er fanatiek gespeeld. Gasten die kozen voor andere spellen konden binnen kiezen uit kaarten, rummycup, sjoelen en skipbo. In de ochtend werd gestart met koffie en cake. Na de koffie de eerste ronde van de spellen en tussen de middag de lunch, die was zoals al vele jaren geschonken door Jumbo Meijer en klaargemaakt door vrijwilligers van T.O.G.B. De broodjes kaas of ham en krentenbollen vonden gretig aftrek. Daarnaast kon worden gekozen uit melk of karnemelk, een mandarijn sloot de lunch af. Hierna vond de tweede ronde van de spellen plaats. Iedereen was goed bezig en kreeg ondertussen lichaamsbeweging en een portie buitenlucht! Wie er heeft gewonnen zullen we nooit weten. Het ging om het spelen en de gezelligheid, niet om te winnen.Tussendoor werd een drankje geschonken en een bonbon gepresenteerd en zoals gebruikelijk bestelden veel dames een glaasjes advocaat met slagroom. Om 15.00 uur zat het erop en kwamen de busjes om de mensen veilig thuis te brengen.

Informatie

Het was weer een geslaagde Zonnebloem activiteit! Denkt u ook gast te willen worden van de Zonnebloem, bent u eenzaam of heeft u een handicap waardoor u zonder hulp minder snel ergens heen kan? Neem dan contact op met de vrijwilliger bezoekwerk, Marly Mulder telefoon: 06 - 441 494 44. Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden, dan kunt u ook contact opnemen met Marly Mulder. Vrijwilligers bezoeken geregeld één of meerdere gasten en nodigen de gasten uit voor de geplande activiteiten. Op de activiteiten ondersteunen vrijwilligers bij toerbeurt de gasten en helpen zij mee met de voorbereidingen en realisatie van activiteiten.