Epic Gym: sporten met plezier

Bleiswijk - Op de aanpak kleeft het etiket 'no-nonsense'. Trucjes, wondermiddelen en toverdrankjes zijn er taboe. Bij Epic Gym eten en trainen de leden als een atleet. De kernpunten van de sfeervolle en goed geventileerde sportschool aan de Jan van der Heydenstaat 22 in Bleiswijk: krachttraining, fitness, kickboksen en personal training.

Epic Gym is overigens het resultaat van een gewaagde zet. Om middenin de coronapandemie je eigen sportschool te openen, is als gokken op een kreupel renpaard. Toch zette eigenaar Jeffrey Lange (33) door. Op 1 december 2020 startte hij Epic Gym. In het begin leek de gok verkeerd uit te pakken. Aan de finish bleek echter het tegendeel.
Jeffrey: "Het was een grote gok. Aan de andere kant ben ik ook eigenwijs. Daarnaast, de kans om mijn droom van een eigen sportschool te laten uitkomen, kon ik niet laten liggen. Covid of niet."

Meevaller

Kort na de opening volgde de tweede lockdown. "Dan baal je als een stekker. Ik mag eigenwijs zijn, maar ik ben ook iemand die doorzet en niet bij de pakken gaat neerzitten. Ik besloot om buiten 1 op 1 persoonlijke trainingen te gaan geven."
Dat was namelijk het enige wat nog wel mocht. Meevaller was dat hij in dertien jaar als personal trainer een mooi klantenbestand had opgebouwd. Een belangrijk deel daarvan volgde hem naar Epic Gym. "Door die inkomsten kon ik in elk geval de kosten dekken, en mocht ik in mijn handen knijpen. Als net begonnen zelfstandig ondernemer had ik geen recht op compensatie door de overheid."
Tussen het geven van buitentrainingen door trok Jeffrey een aangrenzende bedrijfsruimte bij zijn sportschool, waar de krachtmachines rij aan rij staan. Binnenkort komen er nog eens dertien nieuwe toestellen bij. Wat alles zegt over de groei van Epic Gym. "Qua krachttrainingen zijn we de grootste van heel Lansingerland."

Paramedici

Daarnaast bevinden zich in de nieuwe ruimte een aantal units. De bedoeling is dat die worden verhuurd aan paramedici. Onder wie een fysiotherapeut.
Epic Gym is 365 dagen per jaar van 5.00 tot 23.00 uur open. Dankzij de zogenoemde druppelsleutel hebben de leden altijd toegang tot de faciliteiten. De sportschool is inmiddels ook een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat Epic Gym ruimte biedt aan twee stagiares die de opleiding sport en beweging volgen.

Wie zich voor 1 oktober 2021 inschrijft, krijgt 1 jaar lang € 5,00 per maand korting.
Epic Gym is gevestigd aan de Jan van der Heydenstraat 22, 2665 JA Bleiswijk. Openingstijd: elke dag van 05.00 tot 23.00 uur. Informatie: kijk op de website www.epic-gym.nl .