Boekpresentatie Dwars door de berg

Berkel en Rodenrijs - Op geheel eigen wijze presenteerde Gerdie Bours-Willems op 10 september 2021 haar boek ‘Dwars door de berg’, aan een gezelschap van familie, vrienden en professionele zorgverleners.

Het boek gaat over de periode tussen de diagnose borstkanker en de beklimming van de Kilimanjaro. Pijn, angst en verdriet komen voor, maar door de nuchtere, realistische en eerlijke manier van schrijven, zal ook regelmatig een lach op het gezicht van de lezer verschijnen.

Uitreiking eerste boek

In de sfeervolle binnentuin van Muller&Co begon de boekpresentatie met een door Gerdie zelf geschreven lied. De toon werd hiermee letterlijk gezet voor een intens beleefde presentatie, met de spreekwoordelijke lach en een traan. Nadat zoon Wessel (16) het boek in ontvangst nam en zijn trots op zijn moeder had verwoord, werd geproost op dit succes. ‘’Ik ga het zeker lezen, maar nu nog niet, misschien later als ik wat ouder ben,’’ beloofde Wessel.
Daarna sprak Professor Marie-Jeanne Vrancken Peeters uit het Antonie van Leeuwenhoek over het belang van zelfregie van de patiënt tijdens de behandeling voor kanker. Ook zij herkent dat aandacht voor psychische zorg nog tekort schiet, of te laat wordt ingezet. Zij neemt Gerdie’s tip en adviezen ter harte.

Samenwerking

Gerdie’s schrijfcoach Nanda Huneman vertelde op bevlogen wijze hoe Gerdie zich in twee jaar ontwikkelde van patiënt tot schrijfster. ‘Het verhaal is niet meer van jou, maar van iedereen’. Jitske Kingma, eigenaar van Uitgeverij Elikser uit Leeuwarden, nam het publiek na een fries “moi” mee in haar ervaring vanaf het moment dat zij het manuscript van Gerdie had gelezen. ‘Dit verhaal staat en moet verteld worden’.
Robert Douma besluit lachend de bijeenkomst met een mogelijk volgend project voor Gerdie. "De presentatie van het boek lijkt misschien het einde, maar na een lezing, een film én nu een boek, is het misschien tijd voor een musical."
Het boek, 294 pagina’s dik, is vanaf nu te koop bij Primera Bergschenhoek of met een bestelling bij info@gerdiebours.nl.