Bergschenhoek - Volgende week wordt het vliegseizoen afgesloten voor de postduiven, maar afgelopen weekend stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Als eerste een vlucht van 220 km voor de Natour vanuit Niergnies. Dit keer moest Antoon van der Burg zijn meerdere erkennen in Comb. Romein-Klein die de eerste plaats behaalde. Niet alleen de eerste, maar 12 duiven waren bij de eerste 2. Antoon van der Burg had plaats 2, en 6 duiven bij de eerste 20. Tom Oosterwijk had plaats 13 en Cees Rutten plaats 17. De Bon werd gewonnen door Cees Rutten met prijs 47. De middenprijs was voor Comb. Romein-Klein. Extra prijzen waren voor Tom Oosterwijk met plaats 13, Marcel Kennepohl met prijs 22 en Aad van Ardenne met prijs 28.
Ook was er de Grand Prix der Junioren oftewel 'de Ode aan de Orleans klassieker'. Helaas nestelde zich van PV de Vrijheid geen lid in de kampioenenrij van de klassieker die in 1953 voor het eerst gevlogen werd. Het was de laatste jonge duiven vlucht meetellende voor het kampioenschap. Antoon van der Burg had de snelste duif in de club en totaal zeven duiven bij de eerste 20. Comb. Romein-Klein werd tweede en had acht duiven bij de eerste 20. Gebr. de Vreede jr.. lag beslag op de 10e en 15 plaats, Aad van Ardenne plaats 16 en 19 en Paul Kouwenhoven plaats 17. De Bon was voor Paul Kouwenhoven met plaats 17 .
De eerste vijf in de eindstand bij de Jonge duiven 2021: 1. Antoon van der Burg, 2. Comb. Romein-Klein, 3. Aad van Ardenne, 4. A.H. van Weelden, 5. Tom Oosterwijk.
Donderdag vindt onder voorbehoud het inkorven voor de attractievlucht plaats en vrijdag inkorven voor Niergnies. Zondag wordt het seizoen bij PV de Vrijheid afgesloten met een bbq.