Uitdagende en feestelijke start op de PWA

Berkel en Rodenrijs - Het was na de zomervakantie direct een uitdagende week voor de leerlingen van CBS Prins Willem-Alexander die afgesloten werd met een geweldig pleinfeest. De bouw van de nieuwe school verloopt voorspoedig.

In de zomervakantie is er hard doorgewerkt aan de nieuwe school. De leerlingen mochten vorige week dinsdag vanachter het bouwhek het gebouw bekeken. 'Juf' Debby, een moeder van een leerling die werkzaam is bij een bouwbedrijf, heeft samen met juf Nelly de leerlingen geïnformeerd over de stappen die er in de bouw van de school genomen zijn en welke stappen er nog zullen volgen. Ze weten nu hoe de verdieping er op gemaakt wordt en waar ze de stapels stenen straks terugzien. De leerlingen stelden vragen over waar hun lokaal komt, waar ze naar binnen gaan, waar ze boeken kunnen uitzoeken en lezen, waar ze in kleine groepen kunnen samenwerken, waar voorstellingen gespeeld worden en nog veel meer.
Natuurlijk zijn ze ook benieuwd hoe hun ideeën voor het nieuwe plein verwerkt worden. Op het plein hebben de leerlingen in de pauzes met dozen, lappen, stokken, touw en pallets allerlei prachtige bouwwerken gemaakt. Tijdens de les in hun eigen groep hebben ze ook gebouwen ontworpen en gemaakt. Het thema bouwen stond centraal in de groepen.

Tijdcapsule

Donderdagmiddag hebben leerlingen een tijdcapsule in de grond gestopt voor de toekomstige ingang van de school. In de capsule hebben de leerlingen berichten, tekeningen, handafdrukken en foto’s gedaan. Er zit ook een mondkapje, handgel en een plopper in. Bij het graven van het gat voor de tijdcapsule kwam een pakje tevoorschijn. Hierin zat de vlag met het nieuwe logo van de PWA.
Vrijdag 10 september was het plein omgetoverd in een soort pretpark door Line Up Events. De hele dag hebben de leerlingen zich vermaakt op de springkussens, de stormbaan, dansen tijdens Zumba dansworkshop en bij de silent disco. Creatief met foto's, ballonnen, lego, klei en badzout. Samen gesmuld van de heerlijke poffertjes. De feestdag werd afgesloten met een vrolijke piratenvoorstelling voor de jongere leerlingen en een echte disco voor de oudere kinderen.
De leerlingen, de juffen en de meesters hebben enorm genoten van deze afsluiting en de uitdagende start van het jaar.
Meer indrukken van deze en andere activiteiten van CBS Prins Willem-Alexander zijn te vinden op www.pwabassischool.nl.