De scholen zijn weer begonnen en het wordt al weer eerder donker. Gelukkig hebben we net als verleden jaar nog een nagift van de zomer en mogen we nog even genieten van heerlijke temperaturen en een lekker zonnetje. Ik geniet altijd erg van de nazomer en zeker dit jaar na een niet zo beste zomer.
Toch zie je aan het aantal activiteiten die weer gestart worden dat het najaar eraan komt. We beginnen dit weekend met de landelijke Open Monumentendag. In Lansingerland is het Polderhuis Bed & Breakfast geopend. Leuk om eens een kijkje in dit historische pand te nemen.
Muziekvereniging Helicon is weer begonnen met het nieuwe seizoen en ook Popkoor De Lansingers gaat weer repeteren. Sportverenigingen gaan weer starten met trainingen en er worden weer activiteiten voorbereid, zoals de Rottemerenloop van de Kieviten.
Daarnaast komt het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) met een oriëntatieworkshop voor vrijwilligerswerk om mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk en te helpen met het maken van een keuze. Heel belangrijk, want zonder vrijwilligers zouden heel veel activiteiten niet kunnen doorgaan. En wat is het fijn dat er weer zoveel mogelijk is en we elkaar weer kunnen ontmoeten. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit zo blijft! Ik wens u een fijne nazomer.

Marianne Karsemeijer