Sinds de uitbraak van de coronapandemie vorig voorjaar is een aantal betrokken inwoners van Lansingerland begonnen met de Facebookgroep Heel Lansingerland Helpt. We hebben het afgelopen jaar al veel over de inzet van deze groep kunnen lezen in De Heraut. Zo zamelden ze bloemen en plantjes in voor mensen die destijds in isolatie of quarantaine zaten of deden ze een oproep een jarige tachtiger een kaartje te sturen. Ook rond pasen en kerst werden acties gehouden, waarbij veel inwoners van onze gemeente door het enthousiasme van dorpsgenoten verrast konden worden op een leuk pakketje dat aan huis werd bezorgd.
De groep is eigenlijk niet meer weg te denken van Facebook. Wat opvalt is de blijvende betrokkenheid van inwoners van Lansingerland bij de ander. Zo deed een dame onlangs een oproep voor wat bedden en kleding voor de pleegkinderen die vrij onverwacht bij haar kwamen wonen. De reacties waren hartverwarmend en al snel was ze voorzien van tal van spullen. Zo zijn er meer voorbeelden te noemen.
En dat geldt uiteraard ook voor andere organisaties, zoals Samen Lansingerland, en niet vergeten ondernemers in onze gemeente die klaar blijven staan voor hun plaatsgenoten en lokale verenigingen.
Het doet een mens goed te weten dat anderen er voor je zijn als je het zelf even niet redt of op een andere manier wat hulp of advies kunt gebruiken. Het is een teken van betrokkenheid bij elkaar. En dat is bijna net zo onmisbaar als frisse lucht.

Annette Docter