Expeditie Lansingerland:

Samenwerken, sportief zijn en veel in beweging

Lansingerland - Expeditie Lansingerland 2021 is nu al een succes aan het worden. De meestal jonge deelnemers zijn enthousiast, blij dat ze met zoveel activiteiten in de natuur bezig zijn en maken kennis met sporten die ze tot nu toe alleen op de tv hebben gezien. De Heraut nam een kijkje bij een aantal activiteiten en zag alleen maar blije kinderen.

Naast zwembad de Windas had een aantal kinderen zich aangemeld voor kickboksen. Vanwege de coronaregels werden er geen bokshandschoenen uitgedeeld, maar kregen de kinderen eerst een opwarmingsronde, waarna hen werd uitgelegd hoe tegen het ‘bokskussen’ te moeten slaan met gebalde vuisten en hoe je met de voet er tegen moet schoppen. Ook de zij- en opwaartse stoten werden duidelijk uitgelegd. De sport is niet bedoeld is om te gaan vechten in het dagelijks leven, maar meer om zelfvertrouwen te krijgen, te bewegen en sportief met je tegenstander om te gaan.
Zaterdag 24 juli waren we te gast bij Outdoor Valley, waar de kids kregen uitgelegd hoe het kanovaren in zijn werk gaat, hoe de peddels te hanteren. Met uiteraard zwemvesten aan stapten ze in de kano’s om achter elkaar, onder begeleiding van de instructeur een rondje te gaan peddelen op het water rond Outdoor Valley. Het ging ze goed af en ze vonden het zelfs jammer dat ze op een gegeven moment weer terug moesten naar het beginpunt. Eén met de natuur, samenwerken in de kano en goed opletten. Het werd een mooie dag voor alle deelnemers.