Milan slaagt met een 9.9 voor wiskunde

Bleiswijk - Vorige week sprak Milan Bruns (16) over zijn eindexamens en deed hij een voorspelling voor de uitslag. Afgelopen donderdag heeft hij zijn voorlopige uitslag ontvangen en wat blijkt: hij is met vlag en wimpel geslaagd, bijna cum laude en gaat nu de havo doen op Melanchthon de Blesewic.

Gespannen voor het telefoontje was hij niet. Eerder heel erg nieuwsgierig naar de cijfers die hij had gehaald. Rond twee uur kreeg Milan het verlossende telefoontje van zijn coach. Meneer Kern feliciteerde hem met zijn mooie cijfers en prees hem voor zijn hoge eindexamencijfer voor wiskunde, namelijk een 9.9. Op Nederlands en Engels na zijn al zijn cijfers boven de zeven, bijna cum laude. Zijn coach vertelde hem dat cum laude slagen, bijna niet voorkomt op de mavo.

Wel of geen herkansing

Milan mocht kiezen of hij nog een herkansing zou inzetten om alsnog cum laude te slagen. Volgens zijn docent zou hij een halve punt hoger moeten scoren voor Nederlands om dit te behalen. Hier heeft hij wel even over getwijfeld, maar uiteindelijk besloot hij dit niet te doen. Milan: "Ik vond het wel goed zo en had zin om vakantie te vieren. Ik ga wel voor de cum laude op de havo." Van zijn vriendengroep was ook iedereen geslaagd en kon ook bij hen de vlag uit.

Vrije tijd

Nu zijn eindexamens erop zitten, is het tijd om wat uit te rusten. Milan gaat zich in de zomervakantie voorbereiden op zijn scooter-theorie en op vakantie naar Portugal om familie op te zoeken. Op donderdag 15 juli wordt hij verwacht op school om zijn diploma op te halen.