Terugblik op een mooie en zonnige actieweek

Ontdek je vrijwilligerskracht

Lansingerland - In de week van 7 tot en met 12 juni hadden 21 maatschappelijke organisaties in Lansingerland hun deuren geopend. Bezoekers konden gewoon een keer kennismaken maar ook horen en ervaren wat de organisaties allemaal doen. Daarnaast was er informatie over de actuele mogelijkheden binnen vrijwilligerswerk.

De volgende organisaties deden mee aan de actie: Bibliotheek Oostland, Doel Delfland, GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jeugd en Jongerenwerk, Kledingbank, Laurens Oudelandse Hof, Middin De Nieuwe Lansingh, Natuurlijk Delfland, Nieuwe Lansinger Stroom, Rataplan Berkel, RTV Lansingerland, Samen Lansingerland, Speelotheek de Speelhut, Speeltuin de Kievit, Taalhuis, Van Oldenbarnevelthoeve, Volley2b, Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland en Welzijn Lansingerland.

Er kwamen enthousiaste reacties op de actieweek: de rondleiding geeft een heel goed beeld wat ik zou kunnen doen, wat een mooie kleding is hier, een mooie manier om zo met elkaar kennis te maken, hier zou ik wel vrijwilliger willen worden en ook voor jongeren is dit super leuk.

Open inloop

Mensen die de actieweek verhinderd waren kunnen via het Vrijwilligers Informatie Punt alsnog een afspraak maken voor een kennismaking bij deze organisaties. Op donderdagmiddag 17 juni is er tussen 15.00 en 17.00 uur een open inloop in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Hier kunnen bezoekers ook het vrijwilligers talentenspel doen. Liever een afspraak in de avonduren? Dat kan (op afspraak ook) op donderdagavond 17 juni. Maak hiervoor een afspraak via info@viplansingerland.nl.

Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij is initiatiefnemer en organisator van deze week. Het VIP is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.