Els neemt afscheid van Huisartsenpraktijk Hoppenbrouwers

Berkel en Rodenrijs - Ze is voor veel patiënten van huisartspraktijk Hoppenbrouwers een vertrouwd gezicht: Els van Steenderen. De doktersassistente en Praktijkondersteuner Huisartsenzorg neemt na twintig jaar afscheid van de huisartsenpraktijk in Gezondheidscentrum Klapwijk en start in juli bij een huisartsenechtpaar in Delft.

Annette Docter

Op haar laatste werkdag staat er gebak op tafel en druppelen collega's en andere zorgverleners in Gezondheidscentrum Klapwijk de koffiekamer binnen om afscheid van Els te nemen. Ook huisarts Hoppenbrouwers en zijn echtgenote zijn aanwezig.
Ze kwam net van school en ging twintig jaar geleden als doktersassistente aan de slag in de huisartsenpraktijk van dokter Hoppenbrouwers. Toen nog gevestigd aan de Rodenrijseweg.
"Ik had er mijn eigen ruimte met een deur en een luikje naar de wachtkamer. Door dat luikje sprak ik met de patiënten. Soms moest er bloed worden geprikt of een spoed ECG worden gemaakt. Dan mocht men door de deur mijn kamer in", lacht ze. Later werd de praktijk verbouwd en gemoderniseerd.
De afgelopen tien jaar is er veel veranderd. Niet alleen is de huisartsenpraktijk van dokter Hoppenbrouwers naar Gezondheidscentrum Klapwijk verhuisd, ook Els heeft zich ontwikkeld tot Praktijkondersteuner Huisartsenzorg.
"Het zal negen jaar geleden zijn geweest dat ik mijn opleiding tot Praktijkondersteuner Huisartsenzorg afrondde. Het is zeer afwisselend werk en je hebt nauw contact met de patiënten. Destijds werkte ik alleen of wisselde ik af met een collega, maar nu zijn er op een werkdag meerdere collega's aanwezig en dat maakt het werken erg leuk."
Els kijkt met veel plezier terug op de afgelopen twintig jaar en het contact met de patiënten. Ze gaat in juli met enthousiasme in Delft aan de slag.