Voor één dag directeur Kinderopvang

Berkel en Rodenrijs - De baas zijn voor één dag. Wie wil dat nou niet? Donderdag 10 juni hebben de kinderopvang-organisaties van de SWKGroep een nieuwe baas. Dan staat directeur Annemiek de Jong, in het kader van De Baas Van Morgen, haar stoel af aan Emir (17 jaar). Samen gaan zij aan de slag met het thema van dit jaar: gelijke kansen op de werkvloer.

JINC Baas van Morgen verbindt het thema ‘kansengelijkheid’ omdat ze samen met jongeren en het bedrijfsleven na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. Dat sluit naadloos aan bij de waarden van de SWKGroep, waar o.a. 7 kinderopvangorganisaties* onderdeel van uitmaken. “Het is een hele eer om, samen met de andere directieleden van de SWKGroep, mijn stoel af te staan aan een Baas van Morgen. Ieder kind heeft recht op gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Fijn om daar op deze manier een steentje aan bij te dragen”, aldus Annemiek de Jong. Ook staat jongerenparticipatie hoog in het vaandel. Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn 21st century skills die nodig zijn voor je toekomst en bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.

Tijd om kennis te maken

Online kennismaken via Teams. Dat hoort er vandaag de dag bij voor een baas. Tijdens de Teams-call op donderdag 27 mei is het onze acht nieuwe bazen, dus ook Emir, gelukt om hun eerste stappen als directeur te zetten. Ze bespraken met de ‘echte’ bazen welke klus 10 juni op hen wacht. Door een kennismakingsspel te spelen leerden ze bovendien alvast veel over elkaar en ‘hun’ organisatie. “Ik was erg nieuwsgierig naar de kennismaking met Annemiek”, vertelt Emir. “Gelukkig was zij heel aardig en stelde zij mij op m’n gemak. Op 10 juni zien we elkaar weer, ik heb er zin in!”

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die
opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij waarin achtergrond niet bepalend is voor de toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

Over de SWKGroep

De SWKGroep staat voor kracht in de ontwikkeling van kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.

* De kinderopvang-organisaties die deel uitmaken van de SWKGroep zijn: Kinderopvang BijDeHand, IJsselkids Kinderopvang, Kern Kinderopvang, KOKO Kinderopvang, Triodus Kinderopvang, COKD Kinderopvang en Stichting GroeiBriljant.