Nieuwe bundel Schrijverscollectief Oostland literair

Lansingerland - 'Zon, zee en blote voeten' is de titel van de nieuwe bundel van het Schrijverscollectief Oostland literair. Het is de achtste bundel van het schrijverscollectief, uitgegeven door Uitgeverij Oostland.

Deze keer hebben de schrijvers gekozen voor een zonnig thema in het chicklit-genre: een luxueuze levensstijl waarin de verhaallijn zich concentreert op een romantische verhouding met hilariteit en emotie, maar ook met hoop en vooruitzicht. De auteurs van Oostland Literair nemen de lezer deze zomer mee op wereldreis in verhalen over vurige romances.
De schrijvers van deze bundel zijn Rosita Blijleven, Birgitt van Buuren, Erika van Dalen, Jeroen den Harder, Wicorel van der Pol, Marguerite de Ruijter, Rianne Sie, Nick Steenkamp, Trix van Walsum-van der Graaf, Arno Weijgertse en Jennefer Zuniga-de Jong.

Oostland Literair

Oostland Literair is in november 2013 opgericht door Bibliotheek Oostland met als doel om samen met plaatselijke schrijvers en dichters een gezamenlijke bundel uit te geven. Dat gebeurde tijdens de Boekenweek van 2014. Het eerste exemplaar werd toen uitgereikt aan de bekende Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah die de auteurs opriep vooral te blijven schrijven.
Het succes van de eerste gezamenlijke bundel smaakte duidelijk naar meer. Daarom verschenen nieuwe bundels met opnieuw lokale schrijvers uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. In 2018 kwam de eerste kinderbundel uit, Vriendschap. Hierin staan verhalen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Ook verscheen in onder meer De Heraut het Oostlandmysterie, een feuilleton van Oostland Literair in tien afleveringen. Naast verhalen, gedichten schrijven en boekpresentaties, doet Oostland Literair ook nog heel veel andere dingen zoals interviews voor lokale radio en televisie, voorlezen op scholen, storytelling, meewerken aan goede doelen en verschillende acties bij boekhandels.

Signeersessies

In juli zijn er verschillende signeersessies bij de PLUS in Bergschenhoek, boekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs en Pijnacker en bij Primera in Bergschenhoek. Enkele schrijvers signeren dan de bundel. Meer informatie hierover op de website Oostlandliterair.nl.