Informatiebijeenkomst over WBTR

Lansingerland - Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Het VIP Lansingerland organiseert op dinsdag 15 juni, aanvang 19.30 uur, voor verenigingen en stichtingen een online informatiebijeenkomst over deze nieuwe wet.

De WBTR is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. De wet geeft kaders voor de taakvervulling van bestuurders; het tegenstrijdig belang bij bestuurders; de aansprakelijkheid en verruimen van ontslagmogelijkheden van bestuurders en commissarissen.
Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemers praktisch inzicht in de wet en de vereisten. Er worden handvatten aangereikt voor de stappen die eventueel nodig zijn voor de eigen vereniging of stichting. Het programma ziet er als volgt uit: informatie over de wet en de praktische gevolgen. Verder is aandacht voor de te zetten stappen en de bestuurlijke aansprakelijkheid. Ook wordt een tool besproken die speciaal ontwikkeld is.
Hierna is gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten. De bijeenkomst duurt circa 1,5 uur. De bijeenkomst wordt gegeven door Bart Jan van Miltenburg (voorzitter bestuur Welzijn Lansingerland / Miltenburg pensioenvraagstukken) en Annemieke Kerstens (VIP Lansingerland).
Meedoen? Meld je dan aan via info@viplansingerland.nl. Vermeld je naam en telefoonnummer én namens welke organisatie je aanwezig bent. Na aanmelding ontvang je een deelnamelink.