Ook Samen Lansingerland: Humanitas Thuisadministratie

Lansingerland - Het kan iedereen overkomen, door de hoeveelheid papieren weet je niet meer waar je moet beginnen. En soms kom je er niet meer alleen uit. Dan is het fijn als er iemand met je meekijkt en samen met jou aan de slag gaat. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan dat doen.

Ook Elly kwam er zelf niet meer uit. Toen haar man plotseling ziek werd en langdurig opgenomen moest worden, had ze heel veel aan haar hoofd. Haar man deed altijd de administratie. Nu had zij naast de zorgen om haar man ook enorm veel stress over haar administratie. De administratie was voor haar onbekend terrein en er moesten ook veel nieuwe formulieren worden ingevuld. Toen de betalingen mis dreigden te lopen, zocht Elly hulp bij Humanitas Thuisadministratie.

Stap voor stap

Samen met vrijwilliger Jaap heeft Elly eerst alle post uitgezocht. Stap voor stap hebben ze gekeken wat er direct gedaan en ingevuld moest worden en wat ook even kon wachten. Hierdoor kreeg Elly ook weer rust. Niet alles hoefde ze gelijk te doen en te regelen. Zo kon ze ook met een gerust hart bij haar man zijn. Jaap kwam elke week langs. Iedere keer pakten ze een stukje samen op, ook de betalingen.
Elly belde met de steun van Jaap zelf alle instanties. Ze had geen ervaring met de administratie bijhouden en betalingen doen. Doordat Jaap haar het steuntje in de rug gaf om het zelf te gaan doen, leerde ze op zichzelf te vertrouwen. Nu doet Elly alle betalingen en de administratie zelf. Als ze vragen heeft, kan ze die nog kwijt bij Jaap. Maar de wekelijkse bezoeken zijn niet meer nodig.

Voorkomen van schulden

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie kunnen (ook) helpen voordat er schulden zijn. Je hoeft niet in de financiële problemen te zitten om hun hulp te krijgen. Elly wilde voorkomen dat ze in de schulden kwam en riep de hulp van Humanitas op tijd in. Ze was blij met de ondersteuning en Jaap was blij dat hij Elly kon helpen in een periode waarin ze het moeilijk had. Wil je net als Elly ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie? Neem contact op met Hetty Middelman, telefoonnummer 06 – 109 58 793 of stuur een e-mail naar h.middelman@humanitas.nl.

Samen Lansingerland

Dit is een voorbeeld van vrijwilligers die de inwoners van Lansingerland gratis willen ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Blijf niet zelf worstelen met vragen en kijk op www.samenlansingerland.nl. Daar vind je de vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één bij waar je je vraag kunt stellen en ze je verder kunnen helpen. Je bent echt niet de enige die even een steuntje in de rug nodig heeft. Samen Lansingerland is bereikbaar via telefoonnummer 010 - 3101012 of per mail info@samenlansingerland.nl.