Nieuwe haring vanaf woensdag 16 juni verkrijgbaar

Hoeckse Vis en Zeebanket opent nieuwe winkel én restaurant

Bergschenhoek - Zestien jaar geleden opende vishandel Hoeckse Vis en Zeebanket haar winkel aan de Dorpstraat in Bergschenhoek. Door de gestaag groeiende klantenkring is de huidige locatie inmiddels te klein geworden. Om die reden opent eigenaar Patrick Starrenburg half november een nieuwe zaak mét restaurant aan De Kruin in Bergschenhoek.

Ondanks al zijn ervaring in de vishandel kriebelt de spanning Patrick in de maag. "Maar aan de andere kant is dit ook heel leuk om te doen. Mijn medewerkers en ik zijn overigens niet de enigen die dit spannend vinden. Ook onze klanten vinden dat. ´Wanneer gaan jullie open?´ Wij hebben het niet bijgehouden, maar die vraag is inmiddels al heel wat keren gesteld. Er was zelfs een klant die gebak kwam brengen. Ter ere van de nieuwe winkel."
Een nieuwe locatie betekent ook dat vanaf volgende week woensdag 16 juni voor de laatste keer de nieuwe haring in de huidige viswinkel wordt verkocht.

Kwaliteit

Patrick: "Het Idee van een viswinkel en visrestaurant-in-één ligt in het verlengde van wat wij de afgelopen zestien jaar altijd al hebben gedaan. En dat is onze grote klantenkring kwaliteit leveren. Dat doen we straks vanuit een grotere ruimte. Daardoor kunnen wij de consument naast kwaliteit een nóg breder assortiment aan vis en schaal- en schelpdieren aanbieden. De mensen moeten met een glimlach bij ons binnenkomen. En met een nog grotere glimlach het restaurant verlaten."
Het restaurant - met openslaande pui - krijgt een sfeervolle maritieme uitstraling, waarin de vuurtoren en de meeuw niet ontbreken. Op de menukaart prijkt om de week of om de veertien dagen de specialiteit-van-het-huis. Daarnaast komen er thema-avonden. Zoals de Spaanse avond waarin de paella centraal staat. Patrick: "Maar ook de nieuwe haring of de gourmet-vis zijn twee voorbeelden van thema´s."

Visvrienden

De service van het aan-huis-bezorgen blijft. De consument kan dan kiezen uit een kant en klare maaltijd of ingrediënten om thuis de maaltijd zelf te bereiden. Maar ook voor een borrelbox. Trouwe klanten heten straks 'bijzondere Hoeckse visvrienden'. Zij profiteren van voordeeltjes en krijgen op hun verjaardag of tijdens de feestdagen een attentie.