Blij

Wat een geweldig initaitief is NLdoet. En wat fijn dat dit vrijwilligersgebeuren dit jaar niet afgelast hoefde te worden.
De vele vrijwilligers die zich in het hele land, ook in Lansingerland, hadden aangemeld waren zichtbaar blij dat ze op tal van locaties aan de slag konden. Er werden plantjes gepoot, straatjes van onkruid ontdaan, zwerfvuil werd opgeraapt en soms werden ook een poetsdoek, hamer en verfkwast ter hand genomen. Kortom, klussen die vaak blijven liggen, werden enthousiast opgepakt door honderden, zo niet duizenden vrijwilligers in het hele land.
In Lansingerland was het niet anders. U kunt dat elders in deze krant door middel van een fotoreportage zelf zien.
Een woordvoerster van VIP Lansingerland vertelde dat niet alleen het zonnetje scheen, ook de vrijwilligers leken iets uit te stralen: enthousiasme en blijheid dat ze een bijdrage konden leveren aan NLdoet en daarmee aan de verschillende organisaties in onze gemeente.
Uiteraard kun je het hele jaar door vrijwilligerswerk doen. En dat geldt ook voor jonge mensen, zo is deze week op de voorpagina van De Heraut te lezen. Misschien worden u en jij ook enthousiast? Lees dan het voorpagina-artikel nog eens goed door en zie waar er in de week van 7 tot en met 12 juni meer informatie over vrijwilligerswerk te verkrijgen is.

Annette Docter