Fleurige verrassing voor gasten de Zonnebloem

Bergschenhoek - De vrijwilligers van de Zonnebloem houden ook in coronatijd regelmatig contact met hun gasten. Met een telefoontje of een bezoekje helpen zij een sociaal isolement te voorkomen, wanneer je door een lichamelijke beperking niet meer alles zo kunt doen als je wilt.

Nu gezamenlijke activiteiten met alle gasten nog steeds niet mogelijk zijn, is het bezoekwerk belangrijker dan ooit. En dan is het als vrijwilliger fijn om af en toe een aardigheidje of een leuke verrassing mee te brengen. Afgelopen week bezorgden de vrijwilligers in Bergschenhoek een goed gevuld Paastasje bij alle gasten. Voor allemaal was er een fleurig plantje én een mooi gekleurde Paastekening, gemaakt door leerlingen van de Octantschool Zonnestraal in Ypenburg. In het tasje waren nog meer verrassingen, zoals door de vrijwilligers zelf gebakken cupcakes, wafeltjes en andere lekkernijen. Met ook nog een puzzelboekje erbij, was er voor elk wat wils. De gasten reageerden heel enthousiast en zijn blij met de persoonlijke aandacht vanuit de Zonnebloem. Gasten en vrijwilligers kijken natuurlijk ook uit naar het moment dat weer leuke groepsactiviteiten mogelijk zijn, zoals met elkaar Jeu de Boulen of een stranduitje naar Hoek van Holland.
Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Zij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn.
Wie ook wel eens bezoek wil ontvangen of zich als vrijwilliger wil inzetten voor de Zonnebloem in Bergschenhoek, kan contact opnemen met Henk Starink, tel. 06-28544003. Of neem een kijkje op de website www.zonnebloem.nl/bergschenhoek.