Paashazen op theevisite!

Lansingerland - Zo luidde de titel voor de Paasactie 2021 van Heel Lansingerland Helpt. Het idee achter de actie: iemand in Lansingerland die wat extra aandacht verdient, verrassen met een bezoekje én een gevuld tasje van HLH.

Heel Lansingerland Helpt, de Facebook groep die afgelopen maand een jaar bestond en inmiddels ruim 4.600 leden telt, heeft als doel inwoners (zowel particulieren alsook ondernemers) en betrokkenen van Lansingerland met elkaar te verbinden, elkaar te helpen en ondersteunen tijdens de corona situatie, onder het motto: In Lansingerland doen wij het sámen.
Mede dankzij ondergenoemde partijen konden mooie gevulde tasjes worden samengesteld die vervolgens door inwoners werden weggebracht tijdens een verrassingsbezoek. Van jong tot oud, buurman tot aan oma, (zieke) vriendin tot aan minder bekenden: maar liefst 200 tasjes werden opgehaald om vervolgens te worden uitgedeeld.

Happy Stones

Het leuke van deze actie was onder andere de samenwerking met Happy Stones LL (Lansingerland e.o.). Maar liefst 200 handbeschilderde en dus unieke steentjes werden ingeleverd voor deze actie. De Happy Stone is een trend die afgelopen periode is ontstaan, bedoeld om vrolijkheid te bezorgen. Er zijn veel bewoners in Lansingerland die meedoen aan deze creatieve bezigheid, want iedereen kan de vrolijkheid van de steentjes goed gebruiken. Meer informatie over Happy Stones LL is te vinden op hun Facebookpagina.

Succesvolle actie

In het tasje zat naast de Happy Stone veel lekkers en liefs van inwoners en deelnemers uit Lansingerland. De organisatie bedankt deelnemers en ondernemers voor hun bijdrage waardoor deze actie mede mogelijk werd gemaakt:
Paasstolletje van Bakker Ammerlaan. Mandarijn van Peter van Vers van de Markt. Verse stroopwafels afkomstig van de markt in Berkel op woensdag. Gevulde paaseitjes. Thee van www.goudentheeei.nl. Happy Stones van Happy Stones LL. Kunstwerkjes van Carla in ‘t Veen, Vandana Rambali en kinderen van Smallsteps Ratjetoe m.m.v. Daphne Bal.
Informatie over wat de welzijnsorganisaties verenigd in Samen Lansingerland kunnen betekenen bij dagelijkse activiteiten. En natuurlijk de enige echte Lansingerland Helpt Ansichtkaart met daarop een persoonlijke wens van de brenger van de tasjes.
Deelnemers waren vanzelfsprekend vrij om er zelf een gezellig Paasboeketje of plantje bij te stoppen.