De Rottekop is er!

Bergschenhoek/Rotterdam - In opdracht van het Chabot Museum introduceert Bakkie Trots een nieuw ontwerp met een heel eigen(wijze) vorm: De Rottekop. Een koffiekop van klei uit het Land van Chabot langs de Rotte, handgemaakt in Rotterdam. De productie is inmiddels gestart.

Bakkie Trots maakt keramiek van lokale klei. Het resultaat is een exclusieve, stoere keramieklijn met kopjes die per locatie verschillend zijn. Samen vertellen deze kopjes een trots verhaal over verbinding. Iedereen heeft wel een speciale plek waarmee hij zich verbonden voelt. Bakkie Trots maakt die verbinding tastbaar.
De klei voor de Rottekop is afkomstig uit het ‘Land van Chabot’, de plek in Bergschenhoek waar kunstenaar Henk Chabot (1894 - 1949) woonde en werkte. De koppen passen bij de stijl van de schilderijen van Chabot, die de mensen, dieren en polders rond de Rotte in stevige, expressionistische penseelstreken verbeeldde. Het polderland waarmee Chabot zich zo verbonden voelde, is nu door Rotterdamse handen gevormd tot deze stoere, hartverwarmende Rottekop. Iedere Rottekop is uniek, niet alleen omdat ze met de hand gemaakt worden, maar ook omdat de Rotteklei in verschillende tinten afbakt. Een bijzondere eigenschap.
De productie van de koppen is in de week van 29 maart gestart. Er komen er zo'n zestien per dag uit de oven. Mensen die al een reservering hebben gemaakt, krijgen voorrang en kunnen vanaf 9 april de eerste Rottekoppen ophalen. Vanwege de coronamaatregelen is het museum helaas nog gesloten, maar afhalen kan wel. Vanaf 9 april iedere vrijdag- en woensdagmiddag. Afhalen op afspraak. Ze kosten € 28,50 per stuk / € 49,50 per set van twee en zijn alleen verkrijgbaar in het Chabot Museum.