Kinderopvang in actie voor Blijdorp

Bergschenhoek - De medewerkers en kinderen van kinderopvang Smallsteps aan de Groeneweg hebben al € 1.628 opgehaald voor Diergaarde Blijdorp. “Natuurlijk voelen we ons allemaal betrokken bij de dierentuin,” zegt locatiemanager Jentl. “Maar dit is gigantisch, veel meer dan ik had verwacht.”

De bso-kinderen op de noodopvang maakten happy stones. Goud geschilderde keitjes met een mooie boodschap. Er werden honderden lege flessen ingezameld. En de pedagogisch medewerkers verkochten high tea-boxes met zelfgemaakte koekjes.
Iedereen heeft zo een eigen reden om mee te doen. Merel (8 jaar) zegt: "Ik heb lege flessen opgehaald in de buurt. Elke week een keer. Omdat ik hoorde dat de dierentuin geen geld meer had. En ik geef heel erg veel om de dieren. Ik vind de bavianen wel echt het leukst!" Amber (6 jaar) vindt de zebra’s het leukst: “Ze hebben zulke mooie strepen”. Merel: “Mijn moeder heeft tijgercake gemaakt voor in de high tea box. Super cool, hoor!”

Bedankt!

“Alle ouders willen we graag bedanken voor hun aankopen en vrijwillige donaties,” vertelt Jentl. “En natuurlijk Pub Horeca die mooie doosjes leverde voor de high tea boxen, de webshop Inpakliefde voor de schattige Blijdorppakketjes en van den Berg Gerbera’s voor de donatie van de mooie bloemen.”
Ook veel andere kinderopvanglocaties van Smallsteps en Partou in de regio doen mee aan de actie. Jentl: “We leggen al het geld bij elkaar en hopen Blijdorp hier echt mee te kunnen helpen. Zodat we straks gewoon weer naar ónze dierentuin kunnen!”