D66 Lansingerland blij met groene schoolpleinen

Lansingerland - D66 Lansingerland heeft twee jaar geleden gepleit voor meer groene schoolpleinen in Lansingerland. Dankzij een motie die breed werd gesteund door alle andere politieke partijen is er een pilot gestart. Hierdoor zijn inmiddels in de gemeente extra schoolpleinen vergroend.

Ook andere scholen pakten namelijk de handschoen op en voerden de vergroening zelf uit, soms met behulp van ouders. Ineke den Heijer (D66 Lansingerland) maakte samen met Arne Stallenberg - een van de ouders die de scholen in ontwerp en realisatie geholpen heeft - recent een rondje om de resultaten te zien: “Met het vergroenen van de pleinen is Lansingerland weer een stukje mooier en toekomstbestendig en vooral is het veel leuker spelen voor de kinderen”.
Den Heijer is erg enthousiast over het vergroenen van schoolpleinen. “Het past helemaal in de lijn van D66 Lansingerland; goed onderwijs, lekker bewegen en spelen en het verder verduurzamen van onze gemeente.”
Uit de eerste gesprekken met de scholen bleek dat er veel enthousiasme was voor het vergroenen van schoolpleinen maar het is ook wel een extra opgave. “Veel scholen waren van goede wil, maar hebben ook een (financieel) steuntje in de rug of hulp nodig. Soms komt dat van ouders zelf, maar daar ligt ook wel een rol voor de gemeente vind ik. Ik ben verheugd te zien dat de uitwerking zo goed gelukt is en ik ben heel benieuwd naar de verdere evaluatie van de pilots en het voorstel voor het vervolg."