Floralia in coronatijd

Lansingerland - Vorig jaar moest de Groei & Bloei Floralia schoolplantjes opkweekwedstrijd voor groep 6 helaas afgelast worden. De scholen waren in het voorjaar gesloten in verband met het coronavirus. Nu de basisscholen weer open zijn kan de jaarlijkse wedstrijd weer georganiseerd worden, dit jaar voor de 47e keer!

Het is wel een heel andere opzet geworden dan voorgaande jaren.
De plantjes zijn eind maart op school afgeleverd, maar er komt geen vrijwilliger van Groei & Bloei in de klas om de kinderen te vertellen hoe ze het plantje het beste kunnen opkweken. Ten eerste zien de scholen bezoek van vreemden in de klas niet zo zitten en ten tweede bestaat het Floralia-team vooral uit 70-plussers die een groter risico hebben om corona te krijgen.

Filmpje

Als alternatief voor het klasbezoek is daarom een instructiefilmpje gemaakt dat op YouTube geplaatst is, zodat het in de klas en/of thuis afgespeeld kan worden.
Het filmpje staat op internet: https://www.youtube.com/watch?v=zwYJcynMqFo
Half of eind juni worden alle plantjes beoordeeld door de vrijwilligers en worden in elke klas drie prijswinnaars aangewezen.
De prijswinnaars worden uitgenodigd voor de centrale prijsuitreiking door burgemeester Pieter van de Stadt. Hopelijk is tegen die tijd corona dusdanig teruggedrongen dat we weer met wat meer mensen bij elkaar mogen komen.

Record

Er is dit jaar een record aantal deelnemers, 982, verspreid over 41 klassen én een zorgboerderij.
Van een van de leerkrachten die ook aan een zorgboerderij verbonden is, kwam namelijk de vraag of hun kinderen ook konden deelnemen aan Floralia. Normaal gesproken komen ze hiermee nooit in aanraking. Uiteraard kan dat. Zoveel mogelijk kinderen moeten kennis kunnen maken met de plantenwereld door het opkweken van een eigen plantje.
Het is een leuke hobby waar je je hele leven plezier aan beleeft. Voor alle kinderen geldt: "Doe je best en veel succes!"