Opening Speeltuin De Kievit groot succes

"Met vlag en wimpel geslaagd"

Berkel en Rodenrijs - Mede dankzij 636 bezoekers en 41 nieuwe leden werd de seizoenopening van Speeltuin De Kievit zaterdag 3 april een groot succes. Het strikt naleven van de coronamaatregelen door de gasten maakte het feestje er voor het speeltuinbestuur, de medewerkers en de vrijwilligers alleen maar leuker op. Of, zoals een van de handhavers van de gemeente Lansingerland zijn inspectieronde samenvatte: "Jullie zijn met vlag en wimpel geslaagd!"

Arie van Driel

Speeltuinvoorzitter Maarten van den Bosch: "Vooraf waren wij best wel een beetje gespannen. Zo van: ´hoe gaat het de eerste dag allemaal lopen?´ Wanneer een handhaver ons dan complimenteert met onze aanpak... Daar doen wij het met z´n allen voor. De opening is door ons niet alleen goed voorbereid, maar vervolgens ook nog eens door iedereen goed uitgevoerd."

Trots

De opening van het nieuwe speeltuinseizoen werd verricht door Mick. Samen met zijn vader was de jonge Berkelaar de eerste bezoeker. Enthousiast en zichtbaar trots opende Mick de poort onder de begeleidende woorden: ´Hierbij open ik De Kievit voor 2021´. Hij deed dat overigens pas nadat de rij voor de ingang wachtende ouders en hun kinderen het jarige bestuurslid veiligheid, Henk Milius (70), spontaan hadden toegezongen.
Eenmaal binnen was het voor veel kinderen moeilijk om te bepalen waar te beginnen, zo bleek wel uit de onderlinge kinderlijke discussies. Of eerst de schommels? Of toch maar beginnen bij een van de klimtoestellen? Uiteindelijk kwamen ze er uit. Vooropgesteld: gezien het grote aantal speeltoestellen - de kinderboerderij en het nog gesloten zwemparadijs niet meegerekend - is het in De Kievit ook niet gemakkelijk om te kiezen.
En Mick? Die had het reuze naar zijn zin. Al acht jaar komt hij met veel plezier in de speeltuin vlakbij waar hij woont. Afgelopen zaterdag was voor hem een topdag. Ook al omdat de voorzitter hem vroeg een stukje te schrijven voor het clubblad De Kievit Koerier.

Loketten

De 636 bezoekers kwamen overigens verspreid over de dag. Nooit waren er meer dan het toegestane aantal van 400 mensen aanwezig. Aan de zijkant van het speeltuingebouw waren twee ´coronaproof´ loketten ingericht waar leden hun pasjes konden afhalen en nieuwe leden zich konden laten inschrijven. Uiteindelijk stopte de teller bij 41 aanmeldingen. Van den Bosch: "We gaan nu richting de 600 leden. We hopen dat het er straks ongeveer duizend worden. Dat aantal hebben we nodig. Zeg maar dat De Kievit, toch één van de grootste verenigingen van Lansingerland, bestaat bij de solidariteit van de gemeenschap."
Overigens zijn kinderen vanaf zeven jaar zonder begeleiding en reservering welkom in De Kievit. Mits het stoplicht niet op rood staat.
Informatie: www.speeltuindekievit.nl/home/berichtencam .