Samen Lansingerland

De plek waar hulpvraag en hulpaanbod samenkomt

Lansingerland - Pas geleden werd de website samenlansingerland.nl gelanceerd. Hier kunnen inwoners hulp vragen of hulp aanbieden. Wat voor hulp? Denk bijvoorbeeld aan hulp bij boodschappen doen, iemand die helpt bij de administratie of geldzaken, handige handen bij kleine klusjes, gezelligheid en vragen voor en door jongeren. Vele soorten hulp die door vrijwilligers wordt geboden.

Binnen Samen Lansingerland werken Welzijn Lansingerland, Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Bibliotheek Oostland, het Diaconaal Platform Lansingerland, Jeugd- en jongerenwerk Lansingerland en de gemeente Lansingerland samen.
De kracht van Samen Lansingerland is dat men voor zowel het hulp vragen als het hulp bieden, niet op zoek hoeft te gaan naar het geschikte loket. Bij Samen Lansingerland komt alles samen.
Binnen lopen op fysieke plekken kan op dit moment nog niet. Als coronamaatregelen versoepelen is Samen Lansingerland op verschillende plekken in de gemeente aanwezig. Telefonisch en per mail is Samen Lansingerland nu al goed bereikbaar. Dit kan via info@welzijnlansingerland.nl of bel (tijdens kantooruren) 010 - 522 55 45. Dit mailadres en telefoonnummer kan gebruikt worden om hulp te vragen of om hulp aan te bieden
De telefoon wordt aangenomen door de vrijwilligers van de Frontoffice van Welzijn Lansingerland. Zij kennen de mogelijkheden die de samenwerkende organisaties met elkaar aanbieden. Zij inventariseren de vragen en zorgen dat bellers zo snel mogelijk een antwoord krijgen van een van de organisaties.
Op de website van Samen Lansingerland staan mooie verhalen van mensen. Bijvoorbeeld van Genet en Sanne. Neem ook eens een kijkje. Samen Lansingerland daar komen hulpaanbod en hulpvragen samen. Van harte welkom om eens kennis te maken.