Eerste gedichtenbundel Arie van Driel:

"Mijn hele leven bestaat uit het maken van aantekeningen"

Bergschenhoek - Auteur/dichter Arie van Driel (67) heeft inmiddels een aantal prachtig geschreven boeken op zijn naam staan. Dat kunnen inmiddels veel lezers onder u beamen. In de tweede week van april 2021 komt zijn eerste gedichtenbundel uit: 'OPPA - En andere gedichten'. Het idee gedichten te schrijven ontstond al in 2018 tijdens de Week van de Poëzie.

John Hofman

Vanaf 1972 schreef hij al voor een huis-aan-huis blad en van 1976 tot 2016 was Arie een bekend journalist op het gebied van sport en showbizz. In die jaren schreef hij tevens een aantal boeken, variërend van een levensverhaal, roman of thriller. Het laatste van zijn hand heeft als titel: 'Vlinder', een heel spannend geschreven boek. "Eigenlijk bestaat mijn hele leven uit het maken van aantekeningen. Ik heb altijd een notitieboekje bij me", vertelt hij. Van al die aantekeningen heeft hij nu de gedichtenbundel geschreven. "Ik besloot om ze hoofdzakelijk op mijzelf te betrekken. De bundel ademt het leven van de dichter; van dartel en rauwheid. Daarnaast gaan ze over emoties en observaties rondom mij heen."
De gedichtenbundel is onderverdeeld in zeven hoofdstukken, zoals Corona Blues, Kleindochter, Mijn God en de Hemel, en Zee van begeerte. Arie: "Een aantal gedichten is erg persoonlijk. Ze geven een beeld van mijzelf, mijn ziekteperiode en gelukkige en minder gelukkige periodes". Ideeën voor zijn gedichten kwamen vaak 's nachts, als hij even niet kon slapen, bij hem opborrelen. "Dan pakte ik direct een vel papier en schreef ze op. De dagen daarna bekijk je ze nog eens rustig en op een gegeven moment komt daar een gedicht uit rollen. Het is nooit in één keer goed."

Gesprekken

Arie zit nooit stil, want in mei dit jaar komt er een rouwbundel uit, waaraan meerdere schrijvers meedoen. Het verhaal dat Arie er in schrijft heet 'Hoi pap. Dag mam. Hé broertje'. "Doordat ik onmogelijk kan huilen bij verdriet, heb ik naar een alternatieve manier van rouwen gezocht. Die vond ik uiteindelijk door naar de begraafplaats te gaan waar mijn ouders en jongere broer zijn begraven en met hen hele gesprekken te voeren. Daarover vertel ik in mijn verhaal in de rouwbundel."

Even geen feestje

Ter gelegenheid van het verschijnen van de gedichtenbundel heeft De Heraut een leuke lezersaanbieding. De informatie hierover wordt onder dit artikel vermeld.
Daarnaast is de gedichtenbundel vanaf in april in elke boekhandel te koop voor € 17,50 of kan bij Arie zelf worden besteld via: info@digi-driel.nl . Op verzoek wil hij het boek eventueel signeren waarna het wordt toegestuurd in een tasje, speciaal gemaakt door mensen in Bangladesh. "De tasjes heb ik zelf besteld en gekocht in de Wereldwinkel. Het is een leuke attentie en ik help daar bovendien de mensen in de Derde Wereld mee."
Normaal gesproken viert Arie een eerste uitgave van een nieuw boek altijd met een klein feestje voor genodigden. "Dat kan vanwege corona helaas niet doorgaan, maar als deze crisis voorbij is dan gaat dat alsnog gebeuren!"