Een rondje van 15 kilometer voor Sophia

Lansingerland - In deze coronatijd heeft het Sophia Kinderziekenhuis een actie op poten gezet om coronaproof geld in te zamelen voor het Sophia Moeder en Kind Centrum. Zij willen de baanbrekende stap zetten om kinderen die het nodig hebben al voor de geboorte te behandelen om zo hun kansen op een goede start in het leven te vergroten. Een groepje dames van Crossfit Lansingerland skatet daarom op 11 april 15 kilometer door de Groenzoom.

Joan Donker werd in 2020 gedetacheerd bij de stichting Vrienden van Sophia. "Deze periode en werkplek maakten zoveel indruk op mij dat ik mij sindsdien inzet als er een actie is. Vandaar dat ik met deze sportieve mede-crossfitters de uitdaging aanga om 15 kilometer te skaten", vertelt ze. Joan plaatste een oproep in de community van Crossfit Lansingerland en al snel reageerden vier andere enthousiastelingen.
Joyce Dits is zelf arts. "Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om ouders en kinderen te ondersteunen in een moeilijke periode." En ook voor Amanda Tettero werkt in de zorg. "Als praktijkverpleegkundige gun ik alle kinderen een goede start van hun leven!"
Vivian van der Hoeven werkt in de kinderopvang. "Dagelijks zie ik veel kinderen. Het is mooi als kinderen de juiste zorg op tijd kunnen krijgen, zodat ze naast ziek ook nog kind kunnen zijn."
Elzelien van Zwienen heeft als vrijwilliger op de kinderafdeling van het LUMC gewerkt. "Wat ik daar zag, kinderen totaal afgezonderd, maakte zoveel indruk dat ik ook al skatend graag een steentje bijdraag. Veel speelt zich af achter gesloten deuren, door door de Groenzoom te skaten hopen we het wat zichtbaarder te maken."

Steun

Op 11 april vertrekken de dames om 14.30 uur vanuit de nieuwe locatie van Crossfit Pijnacker (Hankweg) van waaruit ze direct de Groenzoom in skaten. Wil jij hen aanmoedigen? Je ziet ze vast voorbij zoeven! Een geldelijke bijdrage kan via: www.sportenvoorsophia.nl/team/crossfit-lansingerland/doneren .
Alle kleine beetjes helpen!