Kwaliteit door kennis en ervaring

Bleiswijk - Donderdag 1 april is Hans Schaefer 40 jaar NVM-makelaar. Er is veel veranderd in die tijd, maar nog altijd werken Hans en zijn team met veel plezier aan de verkoop van woningen, taxaties en verhuur van winkels en kantoren.

De schoonvader van Hans was destijds makelaar in Rotterdam. Hans zat zelf ook in de makelaardij en ze besloten samen verder te gaan. Bleiswijk werd toen bediend vanuit Rotterdam en Zoetermeer en langzamerhand konden ze deze markt overnemen, zodat er meer plaatselijke kennis aanwezig was. Het kantoor was gevestigd in de Dorpsstraat in het oude pand van de posterijen. Na vier jaar, toen Hans al de papieren had en beëdigd was, stapte schoonvader uit de zaak. Na 15 jaar is het kantoor verhuisd naar een nieuw pand voor de Gereformeerde Kerk, dat meer ruimte bood. Het makelaarskantoor had toendertijd nog een baliefunctie, waar mensen binnen konden lopen voor informatie over het woningaanbod. Deze informatie is tegenwoordig op Funda te vinden en geleidelijk werd de baliefunctie overbodig en is Hans verhuisd naar een kantoor aan huis.
"Het werk is door de digitalisering erg veranderd", zegt Hans. "Vroeger ging alles veel meer in goed vertrouwen, nu hebben we als makelaars een onderzoeksplicht vanuit de WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering terrorisme). Iedereen die iets wil kopen, verkopen of (ver)huren wordt gecheckt. Daarnaast krijgt iedere klant een privacy verklaring, waarin staat wat de makelaar met hun gegevens doet.

Persoonlijk contact en inzet

Hans heeft nog steeds erg veel plezier in het werk en denkt nog niet aan afbouwen. "Doordat we een klein kantoor zijn is het contact met de klanten heel persoonlijk. Dit vertaalt zich ook in de klantbeoordelingen, op Funda scoren we gemiddeld een 9,8; het hoogste cijfer van Lansingerland. Die persoonlijke contacten maken het werk heel boeiend". Hans is lid van de NVM (Nederlandse vereniging van makelaars en vastgoeddeskundigen), de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Naast advies is hier veel informatie te vinden over het onroerend goed in heel Nederland. Zo kan er goed onderzoek gedaan worden om een goed onderbouwd advies te kunnen geven aan de klant.
Neem voor informatie gerust contact op, tel. 010-5217377; mail: info@makelaarskantoorschaefer.nl.