Zojuist lees ik de plannen van de gemeente om fors te willen bouwen in Lansingerland. Voor mij persoonlijk een flinke tegenvaller! Geboren en getogen als ik ben van vader tot opa heb ik Bleiswijk de afgelopen 25 jaar zien veranderen in een Vinexwijk van zowel Zoetermeer als Rotterdam. Mede door het 'Woonnet Rijnmond- idee' zitten de mensen die uit de 3B-gemeente komen nu met de problemen. Massaal maakt Rotterdam e.o. misbruik van ons aanbod huurwoningen en zijn de dorpen de afgelopen jaren minder persoonlijk geworden. Mensen die hier geboren en getogen zijn worden gedwongen om te gaan wonen ver buiten hun vertrouwde omgeving.
Dat nu de druk vanuit 3B Wonen wordt opgevoerd richting de gemeente omtrent 'sociale' bouw is een grote schande. Deze wooncorporatie heeft Lansingerland eigenhandig overrompeld met inwoners van buitenaf. En dit zal indien plannen van diverse partijen worden goedgekeurd alleen maar toenemen.
Het wordt tijd dat er binnen de gemeente eens mensen gaan plaats nemen die 'luisteren' naar wat de Lansingerlanders met hun gemeente willen. Het lijkt wel of het luisterend oor anno 2021 bij elke politicus ontbreekt.Bart Ram

Bleiswijk