Deze week in een bijlage bij De Heraut aandacht voor de Tweede Kamerverkiezingen die volgende week worden gehouden. Met dit keer interviews, geschreven door jonge verslaggevers, met leeftijdgenoten. Jongeren die voor het eerst mogen stemmen en zelfs een gesprek met een jongen van 14 jaar die zeer geïnteresseerd is in de politiek.
Jongeren zijn de toekomst. Hun stem is een voorbode voor later als zij het voor het zeggen hebben. Het is mooi te lezen dat politiek ook jongeren raakt. Misschien worden ze wel actief op welke manier dan ook. Daar mogen we blij om zijn.
Het woordje politiek klinkt saai en is het soms ook. Maar politiek heeft alles te maken met de praktijk van alle dag. Met uw en mijn leven. En met de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.
Daarom is het van het grootste belang te gaan stemmen. Ook in coronatijd. Er wordt alles aan gedaan om de gang van zaken op het stembureau veilig en coronaproof te laten verlopen. Een groot aantal vrijwilligers zet zich, samen met de gemeente Lansingerland, hiervoor in.
Ik vind dat geweldig en ik hoop dat ook u en jij het rode potlood in de hand zullen nemen.

Annette Docter