Leren reanimeren tijdens corona

Lansingerland - Het coronavirus heeft het dagelijks leven ingrijpend veranderd. Zo houden we tot anderen 1,5 meter afstand. Maar houdt u die afstand ook als iemand onwel wordt in uw omgeving? En kunt u helpen als er sprake blijkt te zijn van een hartstilstand? Als u een reanimatiecursus volgt, weet u in ieder geval hóe u kunt helpen.

De Stichting Reanimatie 3B-Hoek – reanimatiepartner van de Hartstichting - organiseert dit najaar weer nieuwe reanimatiecursussen in Bleiswijk. De cursussen zijn volledig coronaproof ingericht: per cursus nemen maximaal zes mensen deel en iedereen oefent op een eigen reanimatiepop. Ook tijdens de COVID-19 pandemie blijft het van belang dat een reanimatie binnen zes minuten wordt opgestart. Dat houdt in dat normale burgers, zoals u, die hulp dienen te verlenen. Onder de huidige richtlijnen kunt u ook tijdens de pandemie volledige hulp verlenen tijdens een reanimatie.
In september, oktober en november worden meerdere reanimatiecursussen gegeven. De opleiding bestaat uit twee avonden van 20.00 tot 22.30 uur. Deelnemers leren hoe ze een circulatiestilstand kunnen herkennen, reanimeren en een AED te gebruiken. De kosten voor een volledige cursus bedragen € 50,00 inclusief lesmateriaal. Aanmelden voor een cursus kan gemakkelijk via de website: www.reanimatie3b.nl.
Wie aanvullend verzekerd is bij uw zorgverzekeraar kan mogelijk (een deel van) het lesgeld (ook herhalingslessen) vergoed krijgen. Via de website kunt u een overzicht van vergoedingen vinden.