Lansingerland – De vakantie is begonnen en dat betekent vaak: koffers inpakken en wegwezen! Maar de zomervakantie van 2020 ziet er voor veel Lansingerlanders waarschijnlijk net iets anders uit. Corona kwam om de hoek kijken en dat betekent dat veel landen verboden gebied zijn of een afrader en dus blijven de vakanties in eigen land of eigen omgeving dit jaar in de meerderheid. De komende weken presenteert De Heraut een willekeurige keuze aan vakantie uitstapjes of leuke plekken die allemaal in de buurt liggen of vlakbij worden georganiseerd. Soms bekende, maar ook vaak onbekende, maar wel heel leuke plekjes die een bezoek zeker waard zijn. Prettige vakantie allemaal!

De dagcamping in het recreatiegebied (2)

Bleiswijk – Op afstand hoor je al dat er achter het groen (nog even voor het oog verborgen) pret schuilgaat. Je hoort geplons, gegiebel en luid geroep vanaf de locatie waar de gratis toegankelijke dagcamping van Lansingerland ligt. Aan het einde van de Kooilaan in Bleiswijk midden in het recreatiegebied. Je kunt er te voet, maar ook met fiets of auto komen en als je er eenmaal bent krijg je al snel een echt vakantiegevoel.
Terwijl er aan de waterkant volop wordt genoten van zowel het mooie weer als de ruimte, het strandje en de grote zwem- en speelplas komen er ook bezoekers de camping oprijden met een camper of caravan. De familie Verboon arriveert met een vouwwagen; net gekocht en nu even de tijd en het weer om hem uit te proberen. Ze zoeken een mooie hoek op het grote grasveld en gaan aan de slag. Chantal en Eric worden terzijde gestaan door opa en oma Verlaan en oma Verboon die meteen een oogje in het zeil kunnen houden op hun kleinkinderen Jinte van 3 en Hidde van 1.

Ervaring

“We zijn ooit begonnen met een tunneltent, maar toen de kinderen kwamen (met al hun spullen) paste het niet meer in de auto en daarom gingen we op zoek naar iets anders. We vonden een vouwwagen en zijn hem gaan halen.” Opa Willem en oma Ceciel Verlaan blijken ervaren kampeerders en zetten graag hun kennis in bij het verkennen van de vouwwagen. De kinderen huppelen er omheen, klimmen erin, spelen met de palen van de voortent en worden goed in de gaten gehouden door oma Karin Verboon, want het water is aantrekkelijk en bovendien vlakbij.
Het jonge Bleiswijkse gezin gaat anderhalve week vakantie vieren in Limburg. “We hebben een restaurant in Waddinxveen en zijn net weer lekker aan het draaien. Maar dan kun je niet te lang wegblijven.” De proef met de vouwwagen lijkt te gaan slagen. En mochten Chantal en Eric er in het Limburgse land niet helemaal uitkomen? Opa en oma volgen een dag later!