Nieuwe auto voor Kledingbank Lansingerland

Bergschenhoek - Door een gebrek aan inkomsten raakte de Kledingbank Lansingerland haar auto kwijt. Voor de organisatie betekende dat een fikse aderlating. Met de wagen werd immers kleding bij particulieren opgehaald. De sterren bleken de vrijwilligers achter dit goede doel echter goed gezind. Sinds een week staat er een nieuwe bestelwagen voor de deur van de kledingbank geparkeerd.

Het begon bij Leonie van GGZ Praktijk Boontjesdoppen. Zij kwam langs bij de kledingbank om schoenen van haar man Henk te doneren en informeerde terloops naar de auto waarmee kleding werd ingezameld. Haar werd verteld dat er voor een eigen wagen geen geld was. Door de coronacrisis is de winkel al twee maanden gesloten en er is te weinig inkomen.
Leonie: ”Ik heb toen zonder aarzelen mijn man gebeld. Ik wist dat hij met onze auto iets goeds wilde doen. Ik vertelde Henk dat de kledingbank dringend geld, donateurs, vrijwilligers en vervoer om de vele kleding op te halen die nodig is voor de mensen in nood, nodig had.”
Henk aarzelde niet, zei ja en overhandigde een paar dagen later samen met Leonie de autosleutels aan Hans Hameeteman van de kledingbank.
Hameeteman: "Daar zijn we Leonie en Henk uiteraard dankbaar voor. Voor de vrijwilligers is dit een hart onder de riem. Zij doen er op dit moment van alles aan om alle kleding uit te zoeken, en er op die manier voor te zorgen dat we klaar zijn als we weer open gaan."

Sponsors

De bedoeling is dat de Kledingbank Lansingerland straks langer open is. Daar zijn vrijwilligers voor nodig. Hameeteman en de zijnen verwelkomt ook graag nieuwe sponsors. "Zodat we dit jaar kunnen overleven. Sponsors bieden wij een reclame-uiting op onze nieuwe auto."