Een versierde straat voor diamanten Bea en Ger de Lange

Bleiswijk – “Wat leuk hè; een echte verrassing, maar we hebben ook zo’n leuke straat!” Dat riepen Bea en Ger de Lange toen zij 50 jaar getrouwd waren. Nu, tien jaar later, kunnen ze weer hetzelfde roepen op hun diamanten huwelijksdag, want ook deze 7 mei was hun straat vrolijk en feestelijk versierd door de buren. Inclusief een groot spandoek boven hun deur.

Trees Borkus-Henskens

Het paar leerde elkaar kennen tijdens een vakantie op Terschelling. Ze waren er elk met hun eigen vrienden en vriendinnen, maar wat ze toen nog niet wisten was, dat uit die leuke vakantie drie huwelijken voortkwamen. Waaronder dat van Ger en Bea. Het paar woont vanaf 1977 in Bleiswijk; eerst aan de Hoefweg, vervolgens aan de Hazelaardreef en nu al weer heel wat jaren aan de Schorpioen. Hun enige dochter en hun enig kleinkind wonen in Wenen.

Stapels kaarten

Veel Bleiswijkers zullen Bea en Ger ongetwijfeld nog kennen als vrijwilligers bij de hockeyvereniging en als degenen die de ophaaldienst van oud papier ooit opzetten. “We hadden jarenlang een behang- en verfzaak in Alphen aan den Rijn, maar we bleven hier in het dorp wonen; we wilden Bleiswijk niet uit en dat willen we nog steeds niet!”
De verrassing van hun 60-jarige huwelijksdag beperkte zich niet tot een versierde straat en de felicitaties van alle buren. Aan alle oud-leden van de hockeyvereniging was gevraagd een felicitatiekaart naar het bruidspaar te sturen; het aantal kaarten dat door de brievenbus viel ging de honderd voorbij! Maar ook werd het binnen een bloemenzee waar het paar zichtbaar van genoot. “Wat een dag! De burgemeester kon jammer genoeg niet komen, maar we ontvingen wel een fraai boeket en een kaart van hem. Alles gaat vandaag anders dan anders, maar wat een verrassingen en wat een feest. Om niet snel te vergeten.”