Joop en Minny zijn echte Hoeksenaren geworden

Bergschenhoek – Ze zijn beiden geboren Rotterdammers, maar al weer flink wat jaartjes geleden besloten Joop en Minny Visser de grote stad te verlaten en zich in een gezellig en leuk huis te vestigen in Bergschenhoek. Daar vierden ze vorige week hun 50-jarig huwelijksfeest; anders dan voorheen verwacht.

Trees Borkus-Henskens

“We kregen een boeket van de burgemeester!” straalde het paar dat elkaar op de werkvloer leerde kennen. Minny werkte op kantoor bij de Technische Unie en Joop was daar bezig met het aanleggen van een PTT installatie. Hij zag haar wel zitten, maar hoe pak je dat aan. Daar wist zijn maatje wel een oplossing voor. Die stak zijn hoofd boven het bureau uit waaronder ze aan het werk waren en liet haar weten ‘Hij wil met je lopen voor een rolletje drop!’. Dat was het begin van een lang en gelukkig huwelijk.

Getrouwd

Na twee jaar verkering en een verloving trouwde het paar in het gemeentehuis van Hillegersberg, waarna ze in Schiebroek gingen wonen. Minny bleef kantoorwerk verrichten, maar ook was zij actief als enquêtrice. Joop stapte over naar de RET en reed daar veertig jaar op de bus. Het paar kreeg twee zonen die beiden lekker dichtbij in Lansingerland wonen.
Nu ze niet meer werken vervelen de beide jubilarissen zich niet snel. Met Joop hebben de lezers van De Heraut al eerder kennis kunnen maken, want als natuurfotograaf stuurt hij regelmatig mooie foto’s in. Hij is elke dag met zijn camera op pad, maar maakt ook tijd voor tuinieren en tennis bij Triomf. Minny geniet thuis, puzzelt graag en is dol op koken.
Donderdag 14 mei werd een onvergetelijke gouden bruiloftsdag voor het paar. Met een kamer vol bloemen en kaarten en enkele gasten die verspreid over de dag even kwamen feliciteren.