Keerzijde goedbedoelde donaties aan kringloopwinkel RataPlan

Berkel en Rodenrijs - Inmiddels beginnen we langzaam maar zeker te wennen aan de 1,5 meter maatschappij. Er een dagje op uitgaan wordt nog afgeraden en daarom wordt er massaal opgeruimd in huis. Met het gevolg dat er veel mooie, tweedehands spullen worden aangeboden aan lokale kringloopwinkels. Deze zijn blij met alle spullen die gedoneerd worden. Althans dat zou je in eerste instantie denken.

Bij kringloopwinkel RataPlan heeft de inbreng van goederen inmiddels een keerzijde bereikt. De hoeveelheid spullen die gedoneerd worden kunnen niet meer worden verwerkt. RataPlan roept daarom op de oude, nog bruikbare spullen nog even thuis te bewaren.
Jesse van Herk, bedrijfsleider van RataPlan Berkel en Rodenrijs zegt: “We werken met man en macht om alle spullen die worden gedoneerd te verwerken, maar kunnen de goederenstroom niet meer aan. De opslagruimte van alle vestigingen in de wijde omgeving zijn vol. En dat geldt ook voor onze winkelruimte en het magazijn. Daarnaast blijven 10 van onze 36 medewerkers uit voorzorg thuis. Dat geldt met name voor onze medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn iedereen dankbaar die ons de spullen gunt, maar willen deze mensen nu toch vragen het nog even te bewaren. Daar zouden we heel blij mee zijn. Een ander punt is dat er niet alleen mooie spullen worden gebracht, maar ook veel rotzooi. Er staat permanent een container van Renewi om de rommel in te gooien, maar deze is bijna elke dag vol. Ook wij moeten bij het afvalbrengstation in de rij gaan staan, en dat is niet de bedoeling. Dus ons verzoek aan gulle gevers is de goede spullen nog even voor ons te bewaren, zodat wij alle spullen die tot nu toe zijn gebracht, kunnen verwerken. Op die manier krijgen de spullen de kans om in de winkel aangeboden te worden en hoeft er niets te worden weggegooid", aldus Jesse van Herk.
RataPlan verwacht vanaf juni weer een nieuwe goederenstroom aan te kunnen. RataPlan zal dit via de sociale mediakanalen bekendmaken. Info: www.rataplan.nl.