SEH triagetent Franciscus Gasthuis in gebruik genomen

Rotterdam - Maandagmiddag 30 maart lagen er 59 bewezen coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis, waarvan 15 op de IC Er zijn zes verdachte patiënten, waarvan de uitslag van de test nog moeten worden afgewacht. Inmiddels is de triagetent bij de SEH in gebruik genomen en is de landingsplaats van de helikopter verplaatst.

Het ziekenhuis aan de Kleiweg is volop bezig met de voorbereidingen om een extra afdeling in te richten als een uitbreiding voor de IC. Deze afdeling is pas gereed als de ruimte, de materialen en het personeel klaar staan. Daarnaast worden de isolatie-afdelingen iedere keer uitgebreid als de capaciteit bijna volledig benut is. Zo loopt men iedere keer voor op de instroom van patiënten.

SEH triagetent

Op zaterdagochtend 28 maart zijn de laatste punten op de i gezet en is de SEH triagetent in Franciscus Gasthuis in gebruik genomen. Voor de triagetent staat een balie: de ja/nee keet. Patiënten melden zich daar. Na het beantwoorden van vragen volgens de casusdefinitie worden ze doorverwezen naar de triagetent of direct naar de SEH. In de triagetenten is ook een mobiele CT scan geplaatst, waardoor diagnostisch onderzoek bij mogelijke coronapatiënten daar plaats kan vinden.

Nieuwe landingsplaats

De landingsplaats voor de helikopter in Franciscus Gasthuis is sinds zaterdag verplaatst naar de parkeerplaats waar de Pharmafilter staat. Deze plaats is nu geheel afgezet met betonblokken. In Franciscus Vlietland is de landingsplaats niet gewijzigd. Helikopters kunnen landen op het grasveld vóór de hoofdingang.