Actueel nieuws voor ondernemers en zpp’ers

Lansingerland - Voor ondernemers en ZZP’ers die hard worden getroffen door de effecten en maatregelen om het coronavirus te bedwingen zijn er diverse regelingen van kracht ter ondersteuning.

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Lansingerland de bijstandsregeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)uit. Ondernemers kunnen contact opnemen met RBZ via 010 – 4984777 of e-mailen naar rbz.wi@rotterdam.nl. Informatie: www.rotterdam.nl.

Tegemoetkoming

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Informatie: www.rijksoverheid.nl.

SVHW

Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) neemt maatregelen om ondernemers en ZZP’ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen. Informatie: www.svhw.nl.

Informatie

Meer informatie over de extra maatregelen voor ondernemers en ZZP’ers vindt u op de site van de Rijksoverheid. Ook vindt u relevante informatie op de site van de Kamer van Koophandel.
Zie ook: www.lansingerland.nl/veelgestelde-vragen-ondernemers.