Afsluiting skatepark en Urban Sportspark

De gemeente Lansingerland heeft het skatepark en het Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidtpark afgelopen vrijdag en zaterdag tot nader order afgesloten. Het afsluiten van het skatepark en het Urban Sportspark was nodig, omdat hier veel mensen bij elkaar komen en er veel toestellen worden aangeraakt.

Op 26 maart heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een aangescherpte noodverordening getekend als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hierin zijn de maatregelen die het kabinet maandagavond 23 maart heeft gepresenteerd, nader uitgewerkt.
Met de noodverordening is het niet meer toegestaan om in groepen op straat of in de parken te zijn. Afstand houden blijft onverminderd belangrijk.
Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
Deze verordening is geldig in de 15 gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar Lansingerland ook onder valt.

Aanscherping en nieuwe maatregelen

In de noodverordening zijn maatregelen aangescherpt en nieuwe ingevoerd:
- mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven
- evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen.
- voor uitvaarten en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, maar alleen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.