Nieuwe maatregelen coronavirus

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. In een reactie op deze aankondiging roept burgemeester Pieter van de Stadt iedereen op zich ook aan deze maatregelen te houden. De gemeente zal niet aarzelen te handhaven.

"Ook in Lansingerland houden de meeste mensen zich aan de landelijke maatregelen. Iedereen dank daarvoor en blijf dat vooral doen! Alle maatregelen zijn gericht op het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg kan krijgen die nodig is. Hou je je niet aan de maatregelen? Dan zullen we als gemeente niet aarzelen maar handhaven", aldus de burgemeester.
Dinsdag is de gemeente direct aan de slag gegaan om de nieuwe maatregelen zorgvuldig uit te werken, zodat we Lansingerland veilig houden en verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken.
De Heraut houdt u hiervan op de hoogte via de website, social media en de Heraut app.
Kijk voor uitgebreidere informatie over de nieuwe maatregelen op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Voorkom verspreiding

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
- Was uw handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
- Schud geen handen
- Vermijd grote groepen
- Werk thuis als het kan
- Houd 1,5 meter afstand van elkaar.