Leon Brabander " De 65e moet dan maar in 2021"

Berkelse wielerdag slaat een jaartje over

Berkel en Rodenrijs - Het bestuur van het wielercomité van de Berkelse Wielerdag heeft besloten om de 65ste Ster van Berkel, de jubileumeditie, te verplaatsen naar 2021. Dit nadat het bestuur de wielerdag al had verplaatst naar vrijdagavond 10 juni, in verband met Opperdepop. "Aflassen was niet makkelijk", weet voorzitter Leon Brabander, "maar deze tijd vraagt van veel ondernemers andere aandacht".

De Ster van Berkel heeft al jarenlang dankzij trouwe en vaste sponsoren (in 99% van de gevallen zijn dat ondernemers) bestaansrecht als belangrijk sportevenement in de regio.
Op dit moment worden sponsoren echter heel hard getroffen. Leon Brabander: "Wij zijn van mening dat het ongepast is om deze ondernemers de komende periode te vragen een bijdrage of ondersteuning te leveren voor de organisatie van ons wielerfeest, daarnaast zijn er veel onzekerheden die het organiseren van onze ronde bemoeilijken. Wij hebben daarom besloten om de Ster van Berkel van dit jaar te annuleren en ons volledig te richten op de 65ste editie in 2021. De vergunningaanvraag hebben we stop gezet en onze vrijwilligers ingelicht over onze beslissing. Ook onze vaste en trouwe sponsoren hebben we over deze beslissing een bericht gestuurd. Een aantal van hen heeft al gereageerd dat we het juiste besluit hebben genomen. Hopelijk volgt in 2021 een mooie jubileumronde."