Bülent draagt steentje bij aan tekort mondkapjes

Berkel en Rodenrijs - In zijn winkel Suithome aan het Westerwater 22 heeft Bülent al jaren zijn modezaak voor mannen en vrouwen. Nu de coronacrisis heeft toegeslagen, gaat hij op geheel vrijwillige basis op een andere manier aan het werk.

Bülent wil de mensen graag helpen en biedt aan om mondkapjes te maken. “Het gaat hier niet om medische mondkapjes, maar voor gebruik thuis. Mensen kunnen een stuk niet te dun katoen en smal elastiek naar de winkel brengen om vervolgens door mij mondkapjes te laten maken. Dit is geheel gratis, in de winkel staat wel een pot waarin men een vrijwillige bijdrage kan doen”, licht Bülent toe.
De crisis heeft ook de modebranche in zijn greep, waardoor Bülent eigenlijk niets meer te doen heeft. “We weten niet hoe dit afloopt, maar mocht mijn zaak het uiteindelijk niet redden dan wil ik toch graag iets in Berkel Centrum hebben achtergelaten.”
Suithome is dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur geopend. U kunt de stof en de elastiek daar afgeven. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.
In het geval de landelijke overheid nieuwe maatregelen aankondigt, zoals een lockdown of winkelsluiting, dan komt de actie te vervallen.