Rotterdam The Hague Airport open in afgeslankte operatie

Rotterdam - Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal de komende tijd verder afnemen. RTHA richt zich op de basisactiviteiten die passen bij deze crisissituatie. RTHA blijft operationeel voor repatriëring, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer. De luchthaven blijft 24/7 open, maar met een sterk afgeslankte operatie.

CEO Ron Louwerse van Rotterdam The Hague Airport: “We zitten samen in een hele bijzondere situatie. Dat vraagt erom dat we, samen met Royal Schiphol Group, met onze regionale luchthaven naar een basisstructuur moeten. Hiermee zijn we voorbereid om als onderdeel van de vitale infrastructuur van ons land een essentiële rol te kunnen blijven uitoefenen. Dit doen we voor onze regio en voor Nederland. Zolang deze situatie duurt.”

Parkeerplaatsen vliegtuigen

Nadat het commerciële luchtverkeer (reguliere lijndiensten en vakantievluchten) op de luchthaven stil is komen te liggen, biedt de luchthaven aan airlines minimaal twaalf tijdelijke parkeerplaatsen voor vliegtuigen. Hiermee kan RTHA blijven voldoen aan haar maatschappelijke taak en als uitwijkhaven blijven functioneren.
De werkzaamheden aan de nieuwe vertrekhal gaan door, omdat die plaatsvinden in de buitenruimte. Naar verwachting loopt de bouw hierdoor geen vertraging op om eind 2020 in gebruik te kunnen worden genomen.