Toch nog een nuttige dagbesteding

Berkel en Rodenrijs - Nu ook de (meeste) bewoners van De Handpalm niet naar hun reguliere dagbesteding kunnen gaan, werd er naar een alternatief gezocht. Begeleidster Connie wilde wel eens iets anders doen dan creatief bezig zijn.

"Woensdag 18 maart was mijn eerste dagbesteding met de bewoners. Omdat ik niet zo'n fröbelaar ben, wilde ik wat anders doen", vertelt Connie. Dus ging ik met vijf mannen naar de gemeente Lansingerland waar we grijpstokken konden ophalen om afval te prikken. We hadden mooi weer, het was koud maar zonnig. Het was héérlijk om in de buitenlucht te zijn. Super enthousiast werd er in de buurt geprikt. Over de hele dag genomen hebben we vijf vuilniszakken afval geprikt. En wat kom je veel tegen: veel lege flessen wijn, bierflesjes, veel blik, maar ook een handschoen, een oude deken, noem maar op! We hebben Berkel een stukje schoner achtergelaten!"
's Middags, toen de zakken waren dichtgebonden en ze aan een kopje koffie zaten, belde een buurtbewoner met zijn dochters aan. "Er was 's morgens een wieltje afgebroken van een skeeler van zijn dochter en de vraag was of wij misschien iets hadden gezien of misschien zelfs hadden opgeprikt en in de zak gedaan. Tja, wij dachten van niet, hoewel... één bewoner twijfelde. Dus maakte deze vader alle zakken open op zoek naar een mogelijk wieltje. Maar helaas, er werd niks gevonden. We konden er met elkaar wel om lachen en waarschuwden de meneer om vooral góed zijn handen te wassen!", aldus Connie.