Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland afgelast

Door de huidige ontwikkelingen heeft de gemeente Lansingerland in samenspraak met de Oranjecomite’s Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs besloten om Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op 5 mei af te lassen.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Wij betreuren het zeer dat we deze mooie feesten de komende periode niet kunnen vieren met elkaar. Samen met de Oranjecomités onderzoeken we hoe we op een later moment een gedenkwaardige invulling kunnen geven aan 75 jaar bevrijding.”
Vooralsnog is het op dit moment voor iedereen onduidelijk wat de effecten van de maatregelen zijn om het coronavirus in te dammen. "We verwachten echter dat de impact op de samenleving groot zal zijn. Ook in het belang van onze vrijwilligers die wij in staat willen stellen om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen met de Oranjecomités en talloze lokale ondernemers die betrokken zijn bij de organisatie van deze feesten kijken we naar een alternatieve datum om op een later moment 75 jaar vrijheid te vieren", aldus een woordvoerder van de gemeente Lansingerland.
Voor dodenherdenking op 4 mei geldt dat de gemeente onderzoekt hoe hier op gepaste wijze en met het opvolgen van de maatregelen invulling aan kan worden gegeven.