Maak kennis met Burgernet

Op woensdag 18 maart komt Burgernet naar de gemeente Lansingerland. Met Burgernet werken inwoners, politie en gemeente samen aan het vergroten van de veiligheid in de buurt.

Via de Burgernet-app helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. Burgernet staat op 18 maart samen met de politie en de gemeente tussen 10.00 en 15.00 uur met een stand bij kunstwerk De Visch in het centrum van Berkel en Rodenrijs.
Om 13.00 uur brengt burgemeester Pieter van de Stadt een bezoek aan de Burgernet-stand. “Het is belangrijk dat we met elkaar werken aan een veilig Lansingerland. Burgernet is een mooi middel waarbij inwoners, politie en gemeente met elkaar samenwerken. Elke deelnemer aan Burgernet maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een vermist of verdacht persoon wordt gevonden”.
Alle inwoners die bij de stand de Burgernet-app downloaden en activeren ontvangen een cadeautje. Daarnaast krijgt elke vijfde deelnemer een extra prijs (op=op). De Burgernet-vertegenwoordigers lopen deze dag ook op de markt om met inwoners het gesprek aan te gaan over het belang van Burgernet.

Hoe werkt het?

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, politie en gemeente en bevordert de veiligheid in uw woon- en werkomgeving. De politie zet Burgernet in bij onder andere een overval of beroving, een diefstal of inbraak, een vermissing en bij het doorrijden na een aanrijding. De politiemeldkamer vraagt de Burgernetdeelnemers dan via de Burgernet-app om uit te kijken naar iemand die vermist is of iemand die betrokken is bij een misdrijf. De Burgernetdeelnemers hoeven zelf geen actie te ondernemen maar kunnen reageren via de button in de app of via het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of via 112. In heel Nederland hebben al veel inwoners de Burgernetapp gedownload of zich via www.burgernet.nl aangemeld.