Van Dijk en Van der Haas winnen opnieuw BVCB Voetbalquiz

Bergschenhoek - Alweer voor de twaalfde keer organiseerde BVCB de spectaculaire Voetbalquiz. In een ambiance die een en al voetbal ademde, speelden vrijdagavond 14 februari 43 koppels om de fel begeerde wisselbeker en tal van andere fraaie prijzen.

Zo’n 100 mensen vulden de voetbalkantine. Grote vraag aan het begin van de avond was of er een koppel zo sterk zou zijn om het duo Max van Dijk en Dennis van der Haas, eerder viermaal winnaar, te verslaan. Het antwoord viel even voor middernacht. Voor de vijfde keer eindigde het ijzersterke duo na drie spannende ronden toch weer bovenaan.

Spannend

Even na kwart over acht was de BVCB kantine afgeladen met voetballiefhebbers. Na een hartelijk welkom van quizmaster Ronald Helder verscheen het eerste begeleidende voetbalfilmpje op het grote scherm, gevolgd door de eerste vraag. Het eerste blok van vragen bestond uit twintig meerkeuze opgaven. Een gokje zou dan nog mogelijk zijn. In de korte pauze werden de antwoordbladen in het “zenuwcentrum van de organisatie” in een razendsnel tempo nagekeken. Na de eerste ronde gingen er twee koppels aan de leiding: Hans Roos met Louis Janssens en Jaco Peters met William Laban. Na een drankje en een bitterbal volgde de tweede ronde met twintig open vragen. De vragen gingen gepaard met stilte, hersengeknars en lachsalvo’s om de soms hilarische filmpjes. Terwijl de puntentellers de vragen weer nakeken, werd het interactieve pauzespel “gele of rode kaart” gespeeld. Uiteindelijk bleef een drietal deelnemers over die naar voren werden geroepen om de finale te spelen. De winst ging naar Ton in ’t Veen. Hij ging met een fraaie trofee en een halfjaars abonnement op het magazine Voetbal International naar huis.
Bij het ingaan van de laatste ronde van de Voetbalquiz gingen Max van Dijk en Dennis van der Haas toch weer aan kop. Met evenveel punten moesten zij wel het duo Michael de Rooy en Wesley van de Molen dulden. De laatste tien vragen brachten de beslissing.
Voordat de einduitslag bekend werd gemaakt, was er eerst nog een loterij. Daarna liet Ronald Helder de aanwezigen niet langer in spanning. Voor de vijfde maal op rij was de winst voor Van Dijk en Van der Haas. Aansluitend kon de top 10 een fraai voetbalboek als prijs uitkiezen en ontvingen Roland Kurver en Ray Escabach de poedelprijs in de vorm van stripalbums van FC Knudde.
BVCB kan terugkijken op een voortreffelijke editie van de Voetbalquiz. De organisatie heeft aangekondigd alweer in voorbereiding te gaan voor editie nummer dertien in februari 2021.