Trainer Dick Boereboom doet oude werkgever pijn

Strijdvaardig BVCB trekt verdiend drie punten over de streep

Nootdorp - Het moet een rare gewaarwording zijn geweest. BVCB-trainer Dick Boereboom, sinds een week actief bij de Bergschenhoekse voetballers, was weer even terug op sportpark 's Gravenhout waar hij voor de winterstop te horen kreeg niet meer welkom te zijn bij eersteklasser Nootdorp. Boereboom kwam, zag en overwon bij zijn vorige club. Strijdvaardig trok BVCB met 2-3 verdiend aan het langste eind.

Rien Kuyvenhoven

Het was aandoenlijk om te zien hoe Boereboom werd ontvangen in de thuishaven van de Nootdorpse voetballers. Spelers, begeleiding en supporters, iedereen had een knuffel voor de man die vijfenhalf jaar werkzaam was bij de zaterdagclub. En gezien de glimlach die constant op zijn gelaat stond, genoot hij ook van het weerzien.
Het zal echter niet in hem zijn opgekomen zijn oude club punten cadeau te doen. Beide ploegen vertoeven in de onderste regionen van de eerste klasse en strijden voor lijfsbehoud. De spelers van BVCB lieten wat dat betreft hun nieuwe trainer (Gerard van Ruitenburg en BVCB gingen een paar weken geleden uit elkaar) niet in de steek. Vooral in de eerste helft leek de ploeg een ware metamorfose te hebben ondergaan. Niet dat het spel er veel in schoonheid op vooruit was gegaan, maar de spelers lijken door te hebben, dat inzet in deze fase van de competitie een eerste vereiste is om duels winnend af te sluiten.
"We moeten weer van nul af aan beginnen", wist ook Boereboom, die in het vervolg Leonardo dos Santos Silva als assistent heeft, na afloop te vertellen. "Ik heb een leuke week achter de rug bij de club. Ik beleefde bij BVCB een warm welkom. Maar winnen is in deze fase van de competitie een eerste vereiste om niet verder achterop te raken. En dat besef heb ik ook vandaag bij de spelers kunnen constateren."

Collectief

Wat dat betreft had BVCB in die eerste vijfenveertig minuten behoorlijk de wind in de zeilen. Zonder de geschorste Rob Rutten, de nog steeds geblesseerde Roy Eekman en Scheimann die in de warming-up moest afhaken, stond er een ploeg vol motivatie om er deze middag eindelijk weer eens iets goeds van te maken. Weg waren de acties waar spelers wel eens te veel voor eigen eer en glorie over het veld liepen. Het collectief bracht BVCB al in de eerste helft het gewenste resultaat van twee doelpunten. Grote man was ook nu Ugur Altintas die als spits na een solo van Ayrton Verlaan het eerste doelpunt maakte. Bij het tweede doelpunt kwam hij na een verre pass vanuit de verdediging en het winnen van een duel alleen voor de doelman van Nootdorp te staan wat de verdiende 0-2 zou betekenen.
Scheidsrechter Paul Lips die veelvuldig en goed de voordeelregel wist toe te passen ging echter in de eerste helft in de fout door Gillian Pieper geen rood voor te houden na een overtreding op Ayrton Verlaan.

Welkom

BVCB leek vroeg in de tweede helft de wedstrijd definitief op slot te gooien toen Joshua Vermeer een vrije trap met zoveel precisie nam, dat deze vanaf de zijkant in de verste hoek zou inslaan, 0-3. Het leek de voorbode van een strijd op leven en dood mede door een doelpunt van Serhat Cakmak met nog twintig minuten te spelen. Hij benutte een strafschop gegeven na een handsbal van Mitchell Feijen in het doelgebied van de gasten. Nootdorp rook bloed en BVCB verzuimde enkele doelrijpe kansen te verzilveren.
"Dit is mooi man! Dat het zo spannend was, kwam omdat we helaas meerdere kansen niet wisten te benutten. Overigens hebben we zelf vanmiddag weinig weggegeven", was de eerste reactie van Dick Boereboom. "Jammer dat we alleen de eerste helft zo konden overtuigen. De tweede helft ging Nootdorp opportunistischer spelen en dat bracht spanning. Deze dag is voor mij geweldig. Vandaag winnen is het mooiste wat me overkomt na pas een week werkzaam te zijn bij BVCB. Maar laat die tweede helft ook een waarschuwing zijn; we zijn er nog lang niet. De komende twee weken is er geen competitie. Dat wordt twee weken hard werken met waarschijnlijk tussendoor een oefenwedstrijd. Die onrust moet uit de ploeg. Die is er, omdat we nogal laag staan. Maar deze drie punten maken mij in ieder geval blij."